30 Ağustos 2017 Çarşamba

Adres değişikliği cezası

Adres değişikliklerinde adres beyanında bulunmanız gerekmektedir. Aksi takdirde idari para cezası uygulanmaktadır. Aynı zamanda yanlış ya da hatalı adres vermeniz durumunda da para cezası uygulanmaktadır.


Değişikliği Cezası Ne Kadar? Gerçekleştirilen adres değişikliği gün içerisinde bildirilmediği takdirde TL ceza uygulanmaktadır. Eğer bu cezadan kurtulmak için.


TL para cezası uygulanır. Fakat şimdiye kadar binlerce vatandaşımız bu bilgiyi devlete bildirmediğinden para cezasına çarptırılmıştır. TL olarak belirlendi. TL’lik bir para cezasıyla karşı karşıya kalacaksınız.


Mücbir sebeplerden dolayı (yangın, sel, doğal afet, salgın hastalık, vb…) yapılamayan bildirimlerde ceza uygulanmaz. Kanun ile sabit kılınan hükme göre adres değişikliği bildirme süresi gündür. Bu hizmeti kullanarak, adres değişikliğinize ait beyanda bulunabilirsiniz. Henüz kimliğinizi doğrulamadınız.


Adres değişikliği cezası

Bu hizmetten faydalanmak için, aşağıdaki kimlik doğrulama yöntemlerinden sizin için uygun olan bir tanesini kullanarak sisteme giriş yapmış olmanız gerekmektedir. Seçimlerin yaklaşması ve seçmen listelerinin askıya çıkması ile adres değişikliği yapmak isteyenler de harekete geçti. Oy kullanırken ikamet edilen adrese en yakın okul tercih ediliyor. Ancak normal zamanlarda bildirim yapılmamasının cezası TL’dir.


Aykırı bildirimin (yanlış, kötü niyetli veya hatalı) cezası 1. Muhataba veya adresine kanunun gösterdiği usullere göre tebligat yapıldıktan sonra muhatap adresini değiştirirse, yeni adresini kendisine daha önceden tebliğ yapmış olan mercie bildirmek zorundadır. Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü ya da Mal Müdürlüğüne ödenmektedir.


Kişinin adres değişikliği yapması durumunda mutlaka ikametgah değişikliği de yapması yani yeni oturduğu yere kaydını alması gerekir. Fakat gasp, hırsızlık, hemen hemen her türlü doğal afet ve terör gibi durumlarda nüfus ve aile cüzdanlarının kaybedildiği ve bu yükümlülük yerine getirilmediğinde bireylere.


Dolayısı ile adres değişikliği yapmazsanız hem maddi para cezası yersiniz hem de devletin size sunacağı imkanlardan faydalanma şansını kaçırırsınız. Koronavirüs ile mücadele kapsamında insanların nüfus idarelerine akın etmemesi için devlet bu anlamda yine mükemmel bir önlem aldı.


A-Farklı ildeki adrese taşınma 5sayılı Kanunun inci maddesi ve Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği’nin üncü maddesi gereğince işyerinin faaliyette bulunduğu adresten başka bir ildeki adrese nakledilmesi halinde nakil tarihini takip eden on gün içinde SGK’ ya işyeri bildirgesi verilmesi gerekmektedir. Bunlardan bir tanesi internet üzerinden E-Devlet Kapısı ile ikametgah değişikliği, diğeri ise Nüfus Müdürlükleri vasıtasıyla ikametgah değişikliği.


Bu adres değişikliği cezası yalnızca yeni adresin bildirilmemesini kapsamaktadır. Yasal olarak herkesin bir tek ikametgahının olması gerekiyor. Söz konusu süre içerisinde bildirimde bulunmayan kişiler tespit edildiğinde haklarında idari para cezası uygulanır.


Adres değişikliği cezası

Peki ikametgah cezası ne kadar? Bu değişikliği yapmayanlara cezai yaptırım uygulanıyor. Peki, ikametgah idari para cezası ne kadar?


Bulunduğunuz yerden başka bir adrese taşınacaksanız bu durumda mutlaka yasal süreyi geçirmeden bildirim yapmanız gerekiyor. Bu yasal sürede iş günüdür.


Adres değişikliği cezası

Ayrıca, çocuğunu istediği okula kaydettirmek veya icradan kurtulmak gibi gerekçelerle gerçeğe aykırı adres beyanında bulunanlara ise 6lira para cezası veriliyor. Adres Kayıt Sistemi Yönetmeliği uyarınca, ikametgahlarını değiştiren vatandaşların, iş günü içinde ilçe nüfus müdürlüklerine başvurarak, yeni adreslerini kaydettirmeleri gerekiyor. Kişi yeni bir yere taşındığı zaman mutlaka bunu ilgili makamlara bildirmesi gerekmektedir.


Yapılan ev ve adres değişikliği sırasında kişiler kesinlikle taşındıkları evlerin ikametgahını nüfus dairelerine bildirmesi gerekmektedir. Bu durum kesinlikle zorunlu olup, eğer bildirilmez ise ikametgah cezası çıkmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.