30 Ağustos 2017 Çarşamba

Abd pasaportu vizesiz ülkeler

Romanya vatandaşlığı. Lüksemburg, Norveç, Hollanda, Belçika, Avusturya, Portekiz, Birleşik Krallık ve ABD. Malezya, İrlanda ve Kanada yer alıyor. Avrupa Birliği üyesi ülkeler olduğunu görüyoruz.


Tatilinizi yurt dışında değerlendirmek istiyorsanız ve vize ile uğraşmak istemiyorsanız bu yazı tam size göre.

Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler listesi oldukça kabarık. Vizesiz seyahat etmenin keyfini çıkar!


Bütün bir yılın yorgunluğunu atmak için tatili iple çeken tatilciler için vizesiz seyahat edebilecekleri ülke bulunuyor. Sorusu ise vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor.


Vize istemeyen ülkeler tam burada imdada yetişiyor. Vize almadan gidip görebileceğiniz birçok vizesiz ülke bulunuyor.


Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemeyen bir çok ülke bulunmaktadır.

Bu ülkelerin bir çoğu turistik olarak tercih edilen destinasyonlardır. Gri pasaporta vize istemeyen ülkeler özellikle görev amacıyla belli bir dönem yurtdışında kalması gereken kişilere avantaj sağlayan bir uygulamadır. Gri pasaport, yeşil pasaport alma hakkı bulunmadığı halde yurtdışında belli bir süre görev yapacaklara verilmektedir. Bulgaristan pasaportu ile vize gerektirmeden giriş yapabilinecek ülkeler de dikkat edilmesi gereken bazı önemli kriterler vardır.


Bu süre her ülkeye göre değişiklik göstermekle birlikte genellikle ile arasında olabilmekte ve bazı konaklama. Malum Schengen vizesi almak bir çoğumuz için oldukça zor ve zahmetli. Her defasında alınan vize ücreti artan kurla birlikte seyahat bütçemize ciddi bir yük. Bu da bizi her tatil zamanı vizesiz ülkeler arayışına itiyor haklı olarak.


Yeşil Pasaporta Vize İstemeyen ve İsteyen Ülkeler Listesi 09. Bazı yabancı ziyaretçiler, vizesiz seyahat koşullarını taşımaları halinde ABD ’ye vizesiz seyahat edebilir.


Bu sitede yer alan “Vize” bölümü, ABD ’ye seyahat etmek isteyen yabancı ülke vatandaşlarına yönelik ABD vizeleriyle ilgili bilgileri kapsamaktadır. Not: ABD vatandaşlarının seyahat etmek için ABD vizesine ihtiyacı yoktur, ancak yurtdışı seyahat. Okyanusya’da maalesef yeşil pasaporta özel bir uygulama yok.


Hangi ülkelere gitmek daha mantıklı ya da daha ekonomik sorusunun yanıtını arayanlar sadece pasaportla gidebilecekleri ülkeleri merak ediyor. Kıta genelinde Schengen bölgesine vizesiz seyahat edemeyen iki ülkeden biri Kosova.

Diğeri ise Türkiye. Bu ülkelerden bazıları sadece pasaport ve uçak bileti ile seyahat etmeye izin verirken, bazıları ise kapıda vize ve online vize gibi kolaylıklar sağlıyor.


Türk vatandaşlarının vizesiz girişine izin veren 1tane ülke bulunuyor. Yalnızca turistik amaçlı ziyaretler için geçerlidir.


VİZESİZ AVRUPA ÜLKELERİ Yakınlığı kadar güzelliği, kültürü ve tarihi sebebiyle Avrupa’ya vizesiz gitme rüyası tüm gezginlerin ve seyahat aşkıyla yananların malum ortak hayali. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri güne.


Bu süre ülkeden ülkeye değişmekle birlikte ila arasında olabilmektedir. Pasaport harçlarınına gelen son zamdan sonra düşündük ve dedik ki, pasaportsuz vizesiz girilen ülkeler veya diğer bir deyişle sadece kimlikle girilen ülkeler de var, niye gezmeye bu ülkelerden başlanmasın! Hem turizm hem de ticaret için kullanılabiliyorsa, okuma veya seyahat etme. Suudi Arabistan damgası olmasının ABD ’ye girişte sorun yarattığını açıkçası duymadım.


Fakat eğer böyle bir şüpheniz varsa bence başvuru öncesi pasaport cüzdanınızı yenilettirin, böylece sorun kalmamış olur. Kıtalara göre listelenmiş ülkeler listesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.