24 Ağustos 2017 Perşembe

Gerçek dünya haritası

Siyasi haritalar, ülkeler, bölgeler, sınırlar gibi varlıkları gösterir. Fiziksel haritalar ise yeryüzü şekillerini gösterir.


Bunları yazdık yada paylaştık herhangi bir şey değişecek mi? Ekvator çizgisi okulda öğrendiğimiz gibi dünya haritasının ortasından geçmiyor. Afrika Siyasi Haritası.

Dünya Siyasi Haritası 3. Seren Oksal - 17OKUNMA Çocukluğumuzdan beri sınıflarımızın duvarlarında gördüğümüz haritaların gerçeği yansıttığını ve ülkelerin boyutlarının haritadakiler gibi olduğunu sanıyoruz. Yarım yüzyılı aşkın bir süre önce, Alman araştırmacı Arno Peters herkesin baktığı, ama kimsenin görmediği bu şeyi açıkladı: coğrafyanın kralı çıplaktı. Belki aramızda bilenler vardır. Hayatımızın her zaman bir yerinde.


Peters, çalışmalarını dünya ile paylaşıyor. Türkei için haritalar üzerinde gerçek zamanlı olarak yıldırım ve gök gürültülü sağanak bilgi sağlar.


Canlı dünya haritası HD ile evinizi keşfedin.

Bu haritaların gerçeği yansıtıp yansıtmadığını hiç düşündünüz mü? Peki bu harita doğruda bizim bugüne kadar gördüklerimiz yanlış mı? Gerçek dünya haritası Arşivleri - Benden Notlar. Front-end Developer.


Gerçek Zamanlı Korona Takip Sistemi ve İstatistiksel Analizler Atıf İçin : Karasoy O. Turkiye Klinikleri J Biostat. Sistem hakkında genel bilgilendirme için tıklayınız - V 1. Bu nedenle kutuplara gidildikçe gerçek boyutlara göre büyümeler görülüyor. Bu durumun düzeltilip de düz bir haritada dünya üzerinde bulunan tüm bölgelerin gösterilmesi oldukça zor.


Yukarıda yer alan görseldeki gibi bir arayüze sahip olan, Johns Hopkins Üniversitesi tarafından hayata geçirilen site gerçek zamanlı olarak her gün güncellenen verileri paylaşmaktadır. Buraya tıklayarak siteye ulaşabilir ve güncel verileri sizde takip edebilirsiniz.


Japon bir mimar, bu konuda ilk adımı atarak, geometrik şekillerle tasarlanabilen ve en gerçekçi olarak görülen bir harita tasarladı. Map aktif sitemize gel! Reddit kullanıcısı TeaDranks, her ülkenin kendi coğrafi bölgesinin yerine nüfusunu temel alan bir kartogram (istatistiki bilgileri şekillerle veren harita) çalışması oluşturdu.


DÜNYA ÇAPINDA ZAMAN DİLİMİ: Geçen hafta Geçen ay. Model günlük gecikme süresi ile çizilmektedir.

Alınan tedbirler ve güncellenen veriler ile modelde değişiklikler olabilir. Günümüzde yaygın olarak kullanılan dünya haritasının hatalı olduğunu, ülkelerin aslında haritada göründüğünden daha küçük olduğunu duymuşsunuzdur.


Nadir durumlarda, bilim insanlarının zoonotik olarak adlandırdığı durumdur, yani hayvanlardan insanlara bulaşabilirler. Ayrıca bu harita sayesinde bugüne dek doğrulanan toplam vaka sayısı, virüsün hangi ülkelerde görüldüğü, hangi ülkede kaç hastanın olduğu, Corona Virüsü nedeniyle ölen toplam kişi sayısı ile virüsten tamamen kurtulan kişi sayısı gibi.


Yeraltı suları haritası, kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya olan bölgeleri gösteriyor. Ancak bazı bölgelerin kuraklık risklerini belirlemek bugün için oldukça zor.


Peki dünyamızdaki tüm buzullar eridiğinde yeni dünya haritası nasıl olacak? Buzulların erimesiyle dünyamızın su seviyesi yükselirken birçok kara parçası da sular altında kalacak.


ABD’nin Çin veya Avustralya kadar büyük olduğunu, Şili’yi Avrupa’ya taşıdığımızda Norveç’in en kuzeyinden başlayıp Akdeniz üzerinden Mısır’a uzandığını görebiliyoruz. Ortaya çıkan sonuç sarsıcı boyutlarda oluyor.


Anlık dünya haritası ! Tartışmanın bu kadar değerli olmasının nedeni aslında. Bulgaristan’a da sıçradı.


Ulusal Koronavirüs Kriz Masası Merkezi üyeleri, bugün düzenlediği olağanüstü basın toplantısında ülkede iki kişide koronavirüs (Kovid-19) testlerinin pozitif çıktığını açıkladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.