24 Ağustos 2017 Perşembe

İcra takibinde borca ve imzaya itiraz

Aleyhine ilamsız takip açılan borçlu, yetkiye (aleyhine icra takibi başlatılan icra dairesinin yetkili olmadığı için itiraz edebilir, ilamsız takipte yetkili icra dairesi, borçlunun takip tarihindeki ikametgâh adresinin bulunduğu icra dairesidir), borca ve imzaya itiraz edebilir. KİRALANAN TAŞINMAZIN İLAMSIZ İCRA YOLU İLE. KAMBİYO TAKİBİNDE İMZAYA VE BORÇ İTİRAZ DİLEKÇE.


STİHKAK İDDİASI DİLEKÇE ÖRNEĞİ. Borçluya tanınan günlük borca itiraz süresinin geçilmesi sonrasında icra takibi kesinleşir.


X NÖBETÇİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE ( İCRA HUKUK MAHKEMESİ SIFATIYLA) (Takibin geçici olarak durdurulması talepli) İCRA MÜDÜRLÜĞÜ : X İcra Müdürlüğü.

Bu nedenle tüm borca, faize ve tüm ferilerine itiraz ediyoruz. Borçlu, ödeme emrinin kendisine tebliğinden itibaren gün içerisinde takibin yapıldığı icra dairesinin bağlı olduğu icra mahkemesine, dilekçe ile başvurarak imzaya veya borca itiraz hakkını kullanabilir. Ancak şartların oluşması halinde hâkim takibin geçici olarak.


Buradan anlaşılması gereken ise. ZET : Dava, itirazın kaldırılması istemine.


Bu halde yapılan itiraz borca yapılmış sayılır ve borçlu bir daha imzayı inkar imkanına sahip olmayacaktır. Resmi kurum ve merciiler tarafından düzenlenen belgelerde borçlunun imzası bulunmayacağından imzaya itiraz söz konusu olmaz.


Noterler tarafından düzenlen belgelerde ise borçlunun imzaya itiraz etmesi mümkün değildir.

Ayrıca bu itiraz, borca dair çeşitli itirazları da içermektedir. Yapılan itirazlar icra takibini durduracaktır. Bu yüzden borçlunun borca itiraz etmesi için, belirli bir teminat tutarı yatırması gerekmektedir.


Alacaklının da bu itiraza karşı çıkması ve itiraz kaldırılması gibi yollara başvurması mümkündür. Tüm bu durumlar için borca. Borca İtiraz Nasıl Yapılır? Tetkik Merciince şikayetten sonra takibin geçici olarak durdurulmasına karar verildiğinin anlaşılması karşısında, İİK.


Borçlu senetteki imzayı kabul etmiş sayılır. Genel olarak ödeme emri gönderen icra dairesine yapılır ancak başka bir icra dairesi aracıyla da itiraz edilebilecektir.


Bu halde ilamsız icra takibine yapılan itiraz dilekçesini başvurulan icra dairesi kabul edecektir, ve itiraz ait olduğu icra dairesine gönderilecektir. Borçla ilgili olarak oluşan zaman aşımları, vadenin gelmemesi, şartlı borçlar nedeniyle ve ilgili icra müdürlüğünün yetkisiz kalması durumunda yapılan işleme borca itiraz deniliyor.


Kanunun nci maddesinde düzenlenmiştir. Aksi halde borçlu taraf icra takibine itiraz etse de bu itiraz bir sonuç doğurmayacaktır. Herhangi bir alacaktan dolayı ilamsız icra takibi yoluna başvurulabilir.


ESAS NO : İMZAYA VE BORCA. Ancak, imzaya itirazla birlikte ileri sürülen borca itirazın birbiriyle çelişmemesi lazımdır. Eğer borca itirazın yanı sıra icra takibinin yapıldığı yere de itiraz edilecek ise yetki itirazı borca itiraz ile birlikte yapılmalıdır.


TİRAZ NEDENLERİ: 1- Ben yukarıda belirtmiş olduğum dosya numaralı davada hakkımda açılmış olan icra takibine konu olan borçla alakam olmadığını ve çeklerdeki imzanın ve senetler deki imzanın bana ait olmadığına dahil bu dilekçem ile itirazlarımı beyan etmekteyim.

DAVA KONUSU : BORCA İTİRAZ, SAHTE İMZA. Türkiye’nin her yerindeki icra daireleri yetkilidir. Her iki itiraz için başvuru yolu ve itirazın sonuçları farklılık gösterir.


Takip dayanağının bir adi senet olması durumunda borçlunun bu adi senet altındaki imzanın kendisine ait olmadığı gerekçesiyle yapacağı itiraza, imzaya itiraz denir. Hukukunda İmzaya İtiraz Dilekçe Örneği, imzaya itiraz dilekçe örneği, dilekçe örneği, icraya itiraz, icra avukatı, ankara avukat, avukat tavsiye.


Bu konuda, yetki itirazının “Tetkik Mercii”ne yapılması gerektiği hakkında, yasaya açıklık getirilmesi isabetli olacaktır. Yetki itirazı” aslında “ borca itiraz ” ve “ imzaya itiraz ”dan farklı bir itiraz sebebidir.


Yani borçlu, borca itiraz. Kambiyo senetlerine mahsus icra takibinde borca itiraz, icra takibini durdurmaz. Ancak, borca itiraz hacizli malların satışını durdurur. Fakat borçlu icra mahkemesinden.


Gecikmiş itiraz, icra dairesinin bulunduğu yerdeki icra mahkemesine, borçlunun haczedilmiş malları paraya çevrilinceye kadar, engelin ortadan kalktığı günden itibaren gün içinde yapılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.