30 Nisan 2018 Pazartesi

Araç muayene ücreti 2020

Yeni yılda muayene ücretleri 17lira ile 46lira arasında olacak. Devlet taşıt türüne göre, her yıl bir tarife belirler.


Bu tarifeye göre hesaplamalar yapılmakta olup, varsa muayene geçerlilik tarihini geçirmiş araçlar için gecikme zammı uygulanır. Gecikme cezasını da öğrenebileceğiniz araç muayene ücreti hesaplama aracı için buraya tıklayın.


KDV dâhil olarak otobüs, kamyon, çekici ve tankerlerde araç muayene ücreti 37TL’den 46TL’ye yükselmiştir.

Sections of this page. Accessibility Help. Fiyatlara KDV dahildir. Karayolları Trafik Kanunu"nun 35.


Muayene raporu sonucuna göre "Ağır Kusurlu" veya "Emniyetsiz" olduğu belirlenen araçların muayeneleri onaylanmaz. Sizlerde ödeyeceğiniz farkı burada görebileceksiniz.


Ayrıca doğrudan online randevu süreçlerinde bir ödeme yapılmamaktadır.

Kişinin araç sahibi olmaması halinde ise vekalet alımı yaptırması şarttır. Vekalete sahip olmayan kişilerin. Kamyon muayene ücreti : 462. Tanker Muayene ücreti : 462.


TL ila 3TL arasında ödeme yapmışlardı. Dilerseniz şimdi de araç. Bu grubun dışındaki araçlar için muayene resmi bedeli T. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenir. Trafik kanununa göre trafiğe çıkan motorlu ve motorsuz araçların teknik olarak yeterliliğini ölçmek maksadıyla muayene edilerek belgelendirilmesi işlemine araç muayenesi denir.


Bir ay içerisinde muayeneye gelmeyen araçlar ve muayene tekrarı sonucu tekrar ağır kusurlu bulunan araçlar için muayene ücreti tekrar alınır. Egzoz Muayene Trafikte hareket halinde olan araçların egzozlarından çıkan.


Otobüs, tanker, kamyon ve çekici için ayrı bir değerlendirme mevcuttur. Buna göre, muayene ücretleri 17lira ile 46lira arasında olacak.


Yeni yıl ve yılbaşı kavramları bizim için artık rutin oldu : Her şeye zam geliyor ! Otomobil, minibüs, kamyonet, özel.

Araç Muayene Ücreti. Kişilerin araç muayenesi için Tüvtürk’ten randevu almaları gereklidir. Bunun yanı sıra yine muayene yılında olduğu gibi değişimler göstermektedir.


Nasıl olacak sizlere tam olarak açıklayalı. Aynı zamanda egzoz muayene ücretini de sonuçlarda görebilirsiniz.


Motorlu taşıt kullanan vatandaşlar trafikte uymaları gerekenlerin yanısıra araçlarının da yeterli donanıma ve sağlamlığa sahip olması gerekmektedir. Yılında otomobil, kamyon ve traktör ile motorsiklet araç muayene ücretleri ne kadar olduğu belli oldu. Fazla alınan bedel muayene ücretinin yüzde 5’inin ile çarpılmasıyla hesaplanıyor.


Hesaplama yapmak isteyenler TÜVTÜRK cetveline bakabilir. Süre hesaplanırken de gün değil gecikilen ay dikkate alınıyor. Tahsil edilen fazla tutarların.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.