23 Kasım 2018 Cuma

Çalıntı plaka değiştirme ücreti

Sonuç olarak : Bu yazımızda, plaka nereden alınır, plaka değişikliği nasıl yapılır, araç alımında plaka değişikliği, noterden plaka değişikliği, plaka değişim fiyatı, plaka değiştirme ne kadar, aracımın plakasını değiştirmek istiyorum ne yapmalıyım, noter plaka yenileme ücreti, çalıntı plaka değiştirme ücreti, şoförler odası plaka basım. Plaka Değişikliği Ücreti.


TL olan plaka değişikliği ücreti Noterden ödenmektedir. Bunlara ek olarak Trafik Tescil Bürosuna. Birçok kişi araç alım satımlarında plakayı.


Ondan sonra TL civarında ek dosya harcaması şoförler odasına da plaka yazdırma bedeli ödenmektedir.

Bununla beraber plaka değişiklik yapma harcaması bir vasıta için 2TL civarında olmaktadır. Araç satın alırken plaka değişikliği veya plaka yenileme yaptırmak isteyebilirsiniz. Noter’de araba alırken plaka değişikliği yapmak istiyorum dediğinizde önünüzde aylık bir. Ayrıca sonrasında plaka basım için gittiğiniz Şoförler Odasına da TL’lik bir ödeme yapmak gerekir.


Bu ücret dışında başka bir ödeme yapmanız gerekmez. Ek formu el eli doldurulmaz muhakkak bilgisayar ile yada daktiloda. EK-formu istenirse, formu doldurma dahil TL ödeme yapmanız gerekir.


Ancak bu fiyatın her yıl değiştiğini hatırlatmakta fayda var.

Artık plaka yenileme ve değiştirme işlemlerinde YENİ sisteme geçildi. Ayrıca, plakaları tescil kaydından silinen araçlar, çalıntı tarihinden itibaren yıl süreyle araç tescil bilgisayar sisteminde plaka ve çalıntı kaydıyla muhafaza edilecek. Fakat bu ücret dışında aynı zamanda, Şoförler Odası’na bir TL’lik ücret ödemeniz gerekmektedir. Kısacası bu yıl ki, toplam plaka değişiklik ücreti için 3TL’Lik bir ödeme yapmanız gerekmektedir.


Aldığınız yeni plakaları vidalamadan, delmeden ve zarar vermeden aracınıza takmanız önemlidir. Geçtiğimiz yıla kadar araç ikinci el araç alımlarında plaka değişikliği için ek ücret vermek ve yeni plakayı bir ay süre içerisinde bastırmak gerekiyordu. Bu süreçte eski plaka kullanılabiliyordu. Toplamda plaka değiştirme ücreti 3TL’dir.


Noter devir işlemleri ücreti 2TL’dir. Bu sebepten doğrudan kendi istediğiniz boşta olan bir plakayı satın alarak aracınıza takamazsınız. Halletmeniz gereken bir dizi işlemler bulunmaktadır.


Bu plaka değiştirme yollarını oluşan sebeplere göre kategorize ettik. Gördüğüm kadarıyla bu konuda bir karışıklık yaşanıyor. Bunun için ise notere toplamda 2TL ödeme yapmanız sonrasında plaka basımı için şöförler odasına TL ödemeniz gerekir. Yani 3TL’yi gözden çıkarmalısınız.


Yeni plaka ücreti fiyatı nedir? Lakin özel plaka çıkarmak istediğinizde daha önce de belirttiğimiz gibi binlerce lira ödemek zorunda kalabiliyorsunuz.

Daha sonra da gerekli olan evrakları tamamlayarak plakaya sahip olabilirsiniz. Hiç alakasız üç harf yanyana. Bu işlem süreçlerinin tamamlanabilmesi için ödenen masraf kalemleri de birbirinden farklılık göstermektedir.


Yazının başlarında plaka değişim ücreti olarak noter masrafları dahil 3TL olarak bir meblağ vermiştik. Bunun yanında trafik tescil bürosuna tekrar bir ödeme yapılması gerekmemektedir.


Ek-formu için ayrıca TL ücret alınmaktadır. MTV’lere yapılan son zamdan sonra araç sahiplerinin plaka değiştirme konusunda da gelen zamlara oldukça tepkili olduğunu belirtmek istiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.