25 Kasım 2018 Pazar

Engelli ikinci araç alabilir mi

Muafiyetli aracımı satmadan yeni sıfır muafiyetli araç alabilir miyim ? Geri alırsam bu aracımda mtv den muaf olur mu? Bu muafiyetli aracım dursa ikinci el muafiyetsiz.


TV indirimi kararına ilişkin atılacak hamleyi bekliyor. Ancak aracını engelli aracı olarak kaydedenler MTV ödemiyor.

Bu nedenle kendinize uygun bir engelli aracını ikinci el alabilir ya da ikinci el bir aracı alarak. Tertibat ile araç kullanacak olan engelliler için bazı kurslar özel araç getirtebiliyor.


H sınıfı ehliyet için yine kursa gitmeniz ve sınava girmeniz gerekiyor. Kursları arayarak özel tertibata sahip araçları olup olmadığını önceden sorabilir ve gerekli bilgileri. Merhaba benim nenem %engeli var evde annem babam bir de nenem var aile bireyleri olarak annem neneme baktığında dolayı yaşlı bakım aylığı alıyor biz de nenem üzerinden araç almayı düşünüyoruz almak istediğimiz araç ÖTV siz fiyatı 65.


Birçok farklı model ve renkte engelli araçlar yeni sahibini bekliyor! Fakat satış yapan kimse araç alma tarihinden itibaren yıl dolmadığı sürece ÖTV istisnalı uygulamasından yararlanamaz.

TV, ikinci el araçlarda geçerli olmadığı için herhangi bir indirimden yararlanamıyorsunuz. Bedensel engelliler için özel teçhizat hazırlanmış araçlar alabiliyorlar 2. Bildiğiniz gibi rapor oranı %90’ın altında olan kişilerin ÖTV den yararlanabilmeleri için aracı hareket ettirici özel bir tertibata ihtiyaç duymaları gerekmekte. Engelli yakınlarına da bu fırsat sunuluyor mu? TV ödememek için engel oranının kaç olması gerekiyor?


Fakat sol kol sol el engelliler uzuv kaybı, ortopedik engelleri olmalarına. TV siz veya %üzeri orana bağlı yarı ÖTV ile araç alabilir mi.


Bir diğer sorum illa H ehliyet alması gerekir mi, alınan araçta organ naklinden dolayı herhangi bir aparat olmayacağı için gerek var mı H ehliyete. Motor hacim sınırı var mı yani 1. TL nin altında olmak koşulu ile.


Araç alınabilinir mi ? Ve Başkası olmadan yıkanamayan traş olmayan kendi birşeyler yapıp yiyemeyen kısacası bir başkasının yönlendirmesi. Cevap: özürü % olan yaşındaki engelli araç alabilir mi ? Sağlık Raporuna İlişkin Esaslar SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü SAĞLIK KURULLARINCA VERİLECEK SÜRÜCÜ OLUR RAPORLARININ DÜZENLENMESİNE ESAS OLA.


Türkiye’de engelli raporu olan bireyler Özel Tüketim Vergisi’nden (ÖTV) muaf olarak araç satın alabiliyor.

Ayrıca engelli kişinin üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya engelli kişi tarafından iş akdine bağlı olarak istihdam. Vergi indiriminden yararlanır yazıyor. Var ise ne yapmam gerek acaba. TV’siz ticari araç alımı hiçbir şekilde mümkün değildir.


Bir vatandaş için aynı zaman diliminde yalnızca bir araç alınabilir. El engelli olmayan bi araç adına satın alabilir mi ? Bilgis olan var ise yazarsa çok sevinirim. Sadece ötv den yararlanma süresi yılda birdir. Yurtdışındaki engelliler Türkiye’den indirimli araç alabilir mi ? Maddesini dikkate almaları gerekiyor.


Son güncellenen Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre artık H sınıfı engelli ehliyeti verilmeyecek. TV muafiyetiyle araç almasına ilişkin şu ifadelere yer verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.