Ancak uygulamada özellikle engelli raporları düzenlenirken geçerlilik süresi konusunda tereddütler yaşandığı anlaşılmıştır. Engel durumu sabit kişilere sürekli raporlar yerine.
Engelli Sağlık Kurulu Raporu Şartları. Sağlık Kurulları tarafından sürekli raporlar ve süreli raporların geçerlilik süreleri dolmadan veya şahsın talebi üzerine başka bir şekilde evvelce özürlü sağlık kurulu raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez.
Sınava girmek için lisans veya ön lisans mezunu olma şartı aranır. EKPSS sınav sonucunda alınan derece doğrultusunda engelli memur atamaları kura yöntemi ile gerçekleşir.
Vergi indirimi için alınan rapor süreli olabilir. Genellikle geçerlilik süresi bireye tahsis edilmiş olan engelli raporu üzerinde belirtilir. Bununla birlikte engel durumu kalıcı olan bireylerin raporlarında da bu durumun sürekli olduğu konusunda bilgilendirme yazısı bulunmaktadır.
Yönetmelikte yapılmış olan düzenleme sonrasında kura ile yerleştirilmeyi bekleyen adayların kayırları iki yılda bir alınacak ve kura kaydını yapan adaylar yıl süresi boyunca engelli memurluk sınavlarına başvuru da bulunabilecekler. Bundan önceki yıllarda sınavın geçerlilik süresi yıl olarak belirlenmişti.
Bu sayede ekpss sonuçları sınavı yapılacağı. Bakanlığa engelli sağlık raporlarının geçerlilik süresi ile ilgili birçok başvuru yapıldı ve bakanlık sitesinden bu düzenlemeye açıklık getirdi. Ablacım rapor süresi bitim tarihin 1.
Yarın alacakmışsın raporu da Sağlık raporları formuna yaz diyeceğim ama zaten sonuç bugün çıkacak harhalde. Raporun ne zaman çıkacağına dair en önemli nokta, hastanenin bulunduğu bölgedir. Genellikle küçük kentlerdeki hastaneler, daha hızlı sürede heyet raporu çıkarmaktadır.
Bu dilekçe başvuruda bulunulan hastaneden temin edilebilir. Fakat büyük şehirlerde. Kimlik fotokopisi gereklidir. En az adet fotoğraf gereklidir. Bazı hastaneler fotoğraf talep ederken. Sağlık Kurulu Raporları Ne Kadar Geçerli Olur, Sağlık Kurulu Raporlarının Geçerlilik Süresi Kişiye sağlık problemleri nedeni ile yetkili hastaneler tarafından verilen rapora sağlık kurulu raporu adı verilmektedir.
Bu rapor Sağlık Bakanlığı tarafından “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında. Bankalar genel olarak konuta daha önce ekspertiz yapılmış ve bu değerlemenin süresi geçmemiş olsa bile kendi anlaşmalı firmalarına ekspertiz yaptırmayı şart koşarlar.
Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor alınmak istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce özürlü sağlık kurulu raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. Birkaç yıl önce aldığım raporumu, bugünlerde yenilettim.
Bildiğim kadarıyla emeklilik şartlarini taşıyorum. Eğitim gören engelli bireylerin, engelli raporlarının geçerlilik süresi iki yıl olarak belirlenmiştir. Kişi, iki yılın sonunda tekrar hastaneye gitmeli ve engelli raporu almalıdır. Bazı engel durumlarında, engelin geçici olduğu düşünülür.
Geçici olabilecek engel durumlarında, engelli raporu iki yıl süre ile verilir.
Rapor sürekli veya süreli olarak düzenlenir, raporda geçerlilik süresi mutlaka belirtilir. Bu itibarla aşağıda hususların açıklanmasına ihtiyaç duyulmuştur. SGK tarafından ile 1lira arasında aylık yapılan ödemeler artırılacak ve raporların geçerlilik süresi, yıldan yıla çıkarılacak.
Kamu kurumlarının ilgili mevzuatlarından kaynaklı olarak, gerekçesi belirtilerek yazılı kontrol muayenesi talebinde bulunulması durumunda sağlık kuruluşunca yeniden rapor düzenlenebilecek. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde engel oranı %1’den %100’e dek olan.
Başbakan Binali Yıldırım canlı yayında söyledi ama hangi yıldan geçerli olduğu hakkında detay vermedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.