14 Aralık 2018 Cuma

Karbonatlı su tansiyonu yükseltirmi

Ancak asidik olan besinleri daha az tüketerek sağlıklı beslenmek de mümkün. Alkali olması için karbonatlı su içilmesinin sakıncaları bulunuyor. Sodyum ve sıvı yüklemesi risk bulunan kişilerde kalp yetmezliğine yol açabilir. Karbonatlı su idrar yolu enfeksiyonlarını da önler.


Bu sayede idrarın asit derecesini azaltarak bu hastalığın önüne geçer. Bu yöntemi uygulayanlar hızlıca zayıfladıklarına inanıyor.


Karbonatlı su tansiyonu yükseltirmi

Böcek ısırması gibi durumlarda karbonatlı su ile yapacağınız uygulama sayesinde kaşıntı ve ağrı azalır, ciltteki toksinler nötrlenir. Yanlış kullanımında çok büyük zararlar verebileceği gibi, doğru kullanıldığı taktirde tansiyon rahatsızlığından kurtulmanızı bile sağlayabilir.


Karbonatlı su tansiyonu yükseltirmi

Yüksek ateş ve ishalde de su hayati önem taşıyor. Kan hacmi ve kan basıncı, su tüketiminden doğrudan etkilendiğinden. Pasta ve sütlü tatlılara güzel kokulu aroma katar. Karanfil güzel kokulu baharat türüdür.


Sağlık için faydalıdır. Diş ağrısına iyi gelir. Buna bağlı olarak karbonat içimi günde - çay kaşığı karbonatlı su içmeniz gerekebilir.


Bu haraketleri yaparken ara ara bardaktaki karbonat tüketilmelidir. Hipertansiyon hastalarına yaz önerisi (Aşırı sıcak tansiyonu düşürebilir!). Bu durum vücutta su ve sodyum tutulmasına, bunun sonucunda da kan basıncının artmasına neden oluyor.


Karbonatlı su tansiyonu yükseltirmi

Göz tansiyonu sorunu ile karşı karşıya kalan kişiler hemen bir uzman ile görüşerek nasıl bir tedavi yolu izlemesi gerektiği ile ilgili bilgi alabilirler ve muayene olabilirler. Göz tansiyonu gözlerde ağrıya neden olacağından mutlaka kısa sürede uzmana görünmekte fayda vardır. Düşük tansiyonu dengelemek için bir tutam ısırganotu, mersin yaprağı, adet çubuk tarçın, su bardağı kaynamış suyun içine bitkileri atıp, 5-dakika kısık ateşte.


Düşük Tansiyonu Olanlar Nasıl Beslenmelidir? Yüksek tansiyonun aksine tuz düşük tansiyonun ilacı olarak bilinir. Tansiyonu dengede tutmanın bir diğer yolu ise su tüketimini artırmaktır. Bu yüzde kıyafet seçiminde dar kıyafetler tercih edilmemelidir.


Bu bir diyet değil, yemek yeme yoludur. Tuzdan arındırır, meyve ve sebzeleri doldurursunuz ve tam tahıllar, balıklar, kümes hayvanları, fındıklar, baklagiller ve az yağlı süt ürünleri ile tamamlarsınız.


Yediğimiz besinler bu kadar önemliyken hangilerinin tansiyonu yükselttiğini bilmek kan basıncı değerini kontrol altında tutabilmemiz açısından önemli. Tansiyon yükselten yiyecekler arasında ilk sıraları tuz ve tuzlu yiyecekler, şeker ve şekerli içecekler, tatlılar ve doymuş yağ oranı yüksek yağlar. Tuzlu su : İyi bir burun açıcıdır, tansiyonu yükseltmez.


Antibiyotik: Mutlaka doktor kontrolünde olmalıdır. Gereksiz antibiyotik kullanımı dirençli bir mikropla hasta olmanıza neden olabilir. Sadece bakteri türü mikroplara etkilidir.


Virüslere karşı ilaçlar: Griplerin çoğunun nedeni virüslerdir. Sarımsak ve limon yüksek tansiyonu düşürür mü? Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) Başkan Yardımcısı Prof. Adnan Abacı, limon veya sarımsak tüketmenin kan basıncı üzerinde ciddi.


Saraçoğlu yüksek tansiyonu olan kişilere günde bir su bardağı taze sıkılmış nar suyu içmelerini önermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.