28 Kasım 2019 Perşembe

İs kazası çift maaş

Sigortalının Eşine Maaş Bağlanırken Herhangi Bir Geliri Olup Olmadığına Bakılmıyor. Yani Çalışıyor Olmanız Bu Maaşı Almanıza Engel Değil. Zaten Size De Maaş Bağlanmış. Yukarı Çık Çift maaş alıyorlar AKP’li birçok ismin milletvekilliğinden emekli olduktan sonra AKP’li ve MHP’li belediye şirketlerinde yönetici olduğunun ortaya çıkmasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda çalışan birçok bürokratın da çift maaş aldığı açıklandı. Ankara YHT kazası başta olmak üzere çok sayıda.


Aynı kurumdan çift maaş almak mümkün mü sorusu birçok kişinin merak ettiği bir sorudur. Sabah memurlar işsiz olanlara çifte maaşın nasıl alınacağını yazdı. Bunun yanında eğer ki ölüm iş kazası sonucunda meydana gelmişse aileye ölüm geliri de bağlanıyor. Dolayısıyla çifte maaş söz konusu.


İs kazası çift maaş

Bu durumda ölüm aylığı ve ölüm geliri kıyaslanıyor ve yüksek. Okurumuz Mustafa BİDİŞ soruyor:“07. Askerlik borcum yok, askerlikten muafım. Kimler çift maaş alabilir?


İs kazası çift maaş

Yine de ölüm tarihine göre bazı durumlarda çift maaş ödeniyor. EN AZ 9GÜN LAZIM Dul maaşında, 01. Kadınlar hem babasından hem de eşinden çift maaş alamıyor.


Bazı tarihlere göre hem babadan hem de kocadan maaş almak mümkün. Ancak Yargıtay’ın aksi kararları da var. SGK bazı durumlarda bulunan çalışanlara çift maaş ödemesi yapıyor. Başvuru şartları ve sürecinde yapılması gerekenler neler?


Sigortalı anne-baba ve eş aynı sigorta statüsündeyse geride kalanların çift maaş hakkı bulunmuyor, tek maaş ve tercih etti maaşı, yani en yüksek maaşı alıyor. Maaş haberleri ve en son güncel Çift Maaş gelişmeleri cnnturk. Eğer sosyal güvenlik müfettişleri “bu olay iş kazası değildir” der ise İş Mahkemesinde ‘iş kazası tespit davası’ açabilirsiniz.


Yargıtay, önemli bir karara imza atarak anneden ve babadan ayrı ayrı yetim aylığı alınabilmesinin önünün açtı. Hem eşten hem de anne ve babadan ayrı ayrı maaş almak mümkün.


Hatta kimi kişilere üç maaş birden bağlanabiliyor. Vatandaşa Çift Maaş İmkanı, İşsiz vatandaşlarımıza aya varan işsizlik ödeneği verilirken, eğer isterlerse bu zaman zarfında meslek kurslarına katılarak günlük ödenen ücretten faydalanabilirler. Aldığı maaşla geçinemeyen bazı emeklilerin, çift maaş alma hakkı bulunuyor. Bu kapsama kimler giriyor?


İs kazası çift maaş

Kime ne kadar ödeniyor? Genel olarak çalışılan yerleri işyeri olarak kabul edebiliriz.


Bir olayın iş kazası olarak değerlendirilebilmesi için iş kazasının bazı istisnalar hariç işyerinde meydana gelmesi gerekiyor. Eşini ya da babasını kaybeden kadınlar çift maaş alabiliyor.


Vefat eden eş ile anne-baba aynı sigorta statüsüne sahipse, çift aylık olanaklı değil. Eğer farklı sigorta statüsü söz konusuysa, ölüm tarihlerine bakılır ve çift aylık bağlanabilir. Maaş AlacaksınızBelirtelim ki gerek yaşı beklemeden erken emekli olun gerekse de yaşında normal koşullarla emekli olun çift maaş alacaksınız.


Milyonları ilgilendiren haber! Samsunlular dikkat. Süresinde yapılmayan iş kazası bildirimi yüzünden iş verenler çeşitli cezalara maruz kalmaktadır.


Eskiden çift maaş bağlanmasına dair açılan davalardan bir çoğu reddedilmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.