27 Kasım 2019 Çarşamba

İşe geç kalma maaş kesintisi

Soru: Merhaba, işverenimiz dün tüm şirket çalışanlarının maaşından işe geç geldikleri taktirde kesinti yapacağını söyledi. Kendisinin böyle bir hakkı var mı? TUTANAK, bildiğimiz üzere her anlamda yazılı kanıt olarak geçer ve genel itibari ile cezai yaptırım için şirket yetkilileri bu anlamda tutanak altına imza atarlar.


İşe geç kalma maaş kesintisi

Eğer iş sözleşmesiyle ya da işyeri uygulama talimatnameleriyle işçiye belirli bir süre geç kalma hakkı peşinen tanınmamışsa, bir dakikalık bir gecikme bile işe geç kalma olarak değerlendirilebilecektir. Bu konuda yasal haklarımız nelerdir? Bu nedenle işveren mesai saatlerine riayet etmeyen işçiden çalışmadığı sürenin ücretini kesebilir.


Nolu SMS: Sayın Okurum, iş kanununa göre işçinin işverenin emir ve talimatlarına uyma borcu bulunmaktadır. Sonuç itibariyle çalışma hayatında ağırlıklı olarak işe geç kalma veya işe hiç gelmeme gibi durumlarda ücret kesme cezası uygulanmaktadır. Bizim bu konudaki yasal haklarımız nelerdir? Kanunu, işçinin devamsızlık durumu ile ilgili işverene haklı nedenle fesih hakkını verirken, işe geç kalma durumu ile ilgili doğrudan bir düzenlemeye yer vermemektedir.


Peki işçi işe geç kaldığından bahisle işyerine alınmayabilir mi? Eğer, sokağa çıkma yasağı bir haftadan uzun sürerse ve çalışan bir haftadan uzun süre işe gelemezse, işveren o bir hafta boyunca çalışana yarım maaş öder. Eğer süre bir haftayı geçerse o zaman işveren ücret ödemek zorunda değil. Bu şekilde maaş kesintisi yapması yasal mı?


Dünya Bankası Eğitim Raporunda, OECD ülkeleri içinde işe geç kalma oranı en yüksek Türkiye olunca, Milli Eğitim Bakanı da öğretmenleri takibe alma talimatı verdi. Yani dakika geç kalmanızdan ötürü günlük ücretiniz kesilmesi hukuka aykırıdır. Kısacası sizin de bahsettiğiniz gibi işvereniniz sadece geç kaldığınız dakikalarınızda maaş kesintisi yoluna gidebilmektedir.


Aksi halde Bölge Çalışma Müdürlüğü nezdinde şikâyette bulunabilirsiniz. Hava İş Sendikası yurtdışı istasyonlarında görev yapan üyelerin maaş kesintileri hakkında açıklama yaptı.


Standart bir asgari ücretle çalışan kapıcı maaş bordrosu örneği excel indirme linki ve ücret pusulası ile ilgili yaşanan sorunlar tartışılıp, değerlendirilir. Başvuranın izinsiz olarak işe geç geldiğinin sabit olduğunun aktarıldığı kararda, özürlerin geçerlilik derecesinin ve gecikmeye neden olan olayların araştırılmadığı vurgulandı. Kararda söz konusu personele verilen ceza ile ilgili olarak “İdarenin 29.


Ayrıca işe geç kalmada haklı fesih değildir. Bu nedenle davacının devamsızlık, görevi yapmama ve işe geç kalma eylemleri haklı feshi gerektirecek nitelikte doğru olmadığından kıdem ve ihbar tazminatı taleplerinin kabulü gerekirken reddi hatalı olup, bozmayı gerektirmiştir.


İşe geç kalma maaş kesintisi

Arada sırada 1-saat geç kalıyorum işimiz gereğicede arada sırada 2-saat geç çıkabiliyorum. Patronum mesailerimi gözardı ederek geç kaldığım saatleri kendi belirlediği kriterlere göre maaşımdan kesiyor bu kesinti herhangi bir ceza değil sadece işe geç geldiğim için kesilen tutar.


Tüm bu değerler aşağıdaki ücret bilgisi ekranında da görülmektedir. Aylık maaş : aylık çalışma saati) saat EÇ (eksik çalışılan saat) ve 1saatlik devamsızlık(gelinmeyen gün) için toplam 1saatlik kesinti vardır.


Devlet memuru olarak görev yapanların çalışma hayatı boyunca gerek amir olarak görev yaptıkları gerekse memur olarak görev yaptıkları dönemlerde sıklıkla karşılaştıkları durumlardan birisi çalışma arkadaşları içinde mesai saatlerine uymayan kişilerin olmasıdır. Geç Gelen Veya Erken Ayrılan Memura Verilecek Ceza.


Hatta bazı memurlar işe geç gelme ve işten. Raporlu günlerde maaş kesintisi olur mu? Rapor alınan gün sayısı ve üzeri sayılarda, aşağıda belirtilen kriterler dahilinde Sosyal Güvenlik kurumu rapor parası ödemektedir. Hem 4a ssk kapsamında çalışan sigortalıların hem de devlet memurlarının maaşlarından yapılan aylık zorunlu bes kesintisi brüt maaş üzerinden %3’tür.


Hürriyet haberlerinden geri kalma, tüm aboneliklerini yönet ve abone ol. Peki Bireysel emeklilikte maaş kesintisi ne kadar olacak? Başka bir işe geçildiğinde, yeni işyeriniz de.


Günlük Rapor Maaştan Kesilir Mi. Bir işverene bağlı olarak çalışan sigortalılarımızda, ve günlük istirahat raporları neticesinde Sosyal Güvenlik Kurumundan herhangi bir geçici iş göremezlik ödeneği ödenmediğinden dolayı işverenlerin bu günlerde işe gelemeyen işçilerin maaşından bir kesinti yapamayacağı düşüncesi mevcuttur.


İşe geç kalma maaş kesintisi

Dosya kapsamındaki bilgi ve belgelerden özellikle tanık anlatımlarından asgari ücret ile çalışan davacılardan tuvalet kesintisi, hatalı işlem kesintisi, etüt kaybı adı altında TL ile 1TL arasında ücrette kesinti yapıldığı anlaşılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.