8 Haziran 2020 Pazartesi

Temerrüt nedeniyle tahliye davası açma süresi

Temerrüt nedeniyle tahliye davası açma süresi ! Kira parasını ödenmeyen ev sahibi paranın ödenmesi için gün içinde, kiracıya ihtarname çekebiliyor. Haklı ihtardan sonra ev sahibi temerrüt nedeniyle tahliye davası açabiliyor. Esasen kiracı kirasını ödemezse, kiraya veren, alacaklı sıfatı ile kiracısına karşı genel haciz yoluyla takip yapabiliyor. Ancak, genel haciz yoluyla takip, sadece kiracının kira bedelini ödemesini sağlayabiliyor.


Kiracı hakkında temerrüt nedeniyle tahliye davası açma hakkı bu otuz günlük sürenin bitiminden itibaren doğar. Kiracı tahliye davası için bazı şartların oluşması lazım. KİRACI TAHLİYE DAVASI NEDİR?


Biri bildirim şeklinde diğeri sie tahliye davası yoluyla. Kanun koyucu tahliye davası yolu ile kira sözleşmesinin sona erdirilmesi yolunu koşullar gerçekleştiğinde karaya verene tanıyor.


Mayısın sinde nisanın kirasını. Davalı tarafından takibe itiraz edildiğinden her ne kadar açılan itirazın. Gerek alacaklı ifa edilmek istenen edimi kabul etmeyerek.


Temerrüt nedeniyle tahliye davası açma süresi

Kural olarak temerrüt nedeniyle tahliye davası açma hakkı sözleşmenin tarafı olan kiraya verene aittir. Kiraya veren adına vekili aracılığıyla da ihtarname gönderilir.


Olayınızda, kiralayan eğer bir yılı veya bu bir yılı geçen sürede kira bedelini ödememeniz nedeniyle size yazılı olarak iki haklı ihtarda bulunduysa tahliye davası açma hakkına sahiptir. Bu durumda sizin yapabileceğiniz tek şey, bu ihtarlar eğer süresi içinde veya yazılı olarak yapılmadıysa bu durumu ispat ederek hakimin tahliye kararı vermesini önlemeye çalışmaktır.


Kiracıya günlük süre içerisinde hangi ay yada aylara ait kira bedeli ise söz konusu olan toplam kira bedelini kendisine yada açıkça belirlediği kişi ve adrese,bankaya vb. O halde, somut olayda, uyuşmazlık kira alacağının tahsili ve T. Akdin hitamından önce ya da bir aylık dava açma süresi içinde akdin yenilenmeyeceği kiracıya bildirilmişse o dönem sonuna kadar dava açılabilir. Süresiz kira sözleşmelerinde ise dava açma süresi Borçlar Kanunu’nun 262.


Türk Borçlar Kanunu’nun 352. Yeni malikin ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açma süresi. MAHKEMESİ:SULH HUKUK MAHKEMESİ.


Taraflar arasındaki kiralananın t. Bununla birlikte, kiraya veren, en geç davanın açılması için. Sebebine göre tahliye davası açma süresi de değişiyor. Dava, temerrüt nedeniyle tahliye ve kira alacağı istemine ilişkindir.


Temerrüt nedeniyle tahliye davası açma süresi

Mahkemece, taşınmaz tahliye edilmiş olduğundan tahliye konusunda karar verilmesine yer olmadığına, kira alacağı istemi yönünden davanın kabulüne karar verilmiş, hüküm davacı vekili tarafından tahliye kararına yönelik vekalet ücretine hasren temyiz edilmiştir. Dava dosyasının içerisine de kanıt olarak noterden yolanmış ihtarnameyi (gün gecimiş), bankadan alınmış hesap dökümü banka onaylı, kira.


Kİ HAKLI İHTAR SEBEBİYLE AÇILACAK TAHLİYE DAVALARI. Zayii Nedeniyle Çek İptali Davası Av. Tahliye Dava Harcı. Kiralayan taahhüt tarihinden itibaren (1) ay içinde ya Sulh Hukuk Mahkemesinde tahliye davası açacak veya aynı (1) ay içinde icra takibi yapacaktır.


Yargıtay, tahliye taahhüdü ilk kira sözleşmesine bir madde olarak yazılmışsa veya ilk kira sözleşmesi ile aynı tarihi taşıyorsa, kiracı müzayaka halinde. Dava, işyeri ihtiyacı nedeniyle kiralananın tahliyesine ilişkindir.


Temerrüt nedeniyle tahliye davası açma süresi

Sulh hukuk mahkemelerinde görülür. Söz konusu bildirimin (ihtarın) söz konusu aylık dava süresi içerisinde kiracıya ulaşması gerekmektedir.


Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası açma süresi ! Gerçek ismi ve niteliği saklanarak, başka bir isim altında üçüncü kişileri aldatmak için göstermelik olarak yapılan tapu devri dava açılarak iptal edilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.