Ette fermantasyon işlemi etin çabuk bozulması önleyip kalitesini muhafaza etmesi için uygulanır. Temel özelliği fermente et ürünlerinin tuzlanıp kurutularak daha uzun raf ömrüne sahip olmasıdır. Et ürünleri genellikle pişirilmeden tüketilir.
Blok fermente sucuğun üretimi diğer sucuklar gibi etin kıyma haline getirilmesiyle değil eti̇n zırhla parça parça doğranarak üretilmesiyle yapılmaktadır. Etin lezzetini artıran bu yöntemle yapılan blok fermente sucuk özel baharatlarla beraber eşsi̇z bir lezzete kavuşur.
Doğal kılıflara doldurulan ürünler yavaş fermente süreciyle gün ışığında gün. Etleri fermente sucuk üretiminde kullanılacakhayvanlar 6-yaşlarında kondüsyonu iyi olan sığır ve mandalar olmalıdır. Böyle hayvanların etleri daha koyu.
Bu işlemin sonunda sucuk kendi kendine mayalanır ve tüketilebilecek hâle gelir. Bu işlem diğer üretim yöntemlerine göre daha uzun sürer. Bunlar Türk Standartları Enstitüsü tarafından fermente sucuk (Türk Sucuğu) ve ısıl işlem görmüş sucuk benzeri ürün ( Sucuk benzeri et ürünü - Isıl işlem görmüş) olarak.
Isıl işlem görmüş sucuk ile fermente sucuk arasında kararsız kalınması durumunda fermente sucuk tercih edilmesi sağlık açısından daha doğru olacaktır. Sucuk, ülkemizde sevilerek tüketilen ve üretimi çok eskilere dayanan geleneksel bir et ürünüdür.
SUCUK ÜRETİM AŞAMALARI. Et, baharat ve yağ karışımından oluşan işlenmiş et olarak tanımlanır. Siyah İncir Kullanımı. Fermente Sucuk Üretimi. Yüksek Lisans Tezi, Afyon Kocatepe. Unsubscribe from Suma Munzur Yöresel? Konya Şeker 19views. Mesut Ustanin Sucuk. Sucukların kılıfa doldurulma esnasına kadar fazla bir fark yoktur.
Kılıfa konduktan sonra fermente sucuk işlem işlem görmez kendi kendine bırakılarak kuruması,olgunlaşması ve mayalanması ( fermente olması) sağlanır. Osmanlı sucuğun üretimi diğer sucuklar gibi etin kıyma haline getirilmesiyle değil etin zırhla parça parça doğranarak üretilmesi̇yle yapılmaktadır.
Ebat olarak büyük doğal bağırsaklara doldurulan ürünler yavaş fermente süreciyle gün ışığında gün. Sucuk, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen kırmızı et kıymasının, çeşitli baharatlar ve sarımsak ile harmanlanarak kurutulmuş bağırsak içine doldurulmasıyla üretilen fermente et ürünüdür. Uzun raf ömrüne sahip et ürünü olan sucuk, Balkanlar coğrafyasından Orta Asya’ya kadar yaygın olarak tüketilen bir gıda maddesidir.
Saccharomyces ellipsoideus alkol fermantasyonunda endüstriyel öneme sahip bir mayadır. Hayvan kesilir, löp et olarak kullanılacaklar ayrılır, sinirsiz ve yağlı et sucuğa, sinirli-bağ dokulu-yağlı etler salama-sosise ayrılır.
Kasap sucuk, mangal sucuk, hindi sucuk, karışık sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, fermente sucuk ve belki de yeni çıkan farklı çeşitleriyle en geniş skalalardan birine sahip. Lezzet ve kalite olarak hepsi birbirinden farklı, fakat temelde aslında kullanılan malzemeyi bir kenara bırakacak olursak, üretim olarak sadece iki farklı çeşit mevcut.
Sucuk ve benzeri ürünler, kıyma makinesinde veya kuterde kıyılmış et ve yağın, tuz, şeker ve çeşitli baharat ve çok az miktardaki diğer katkı maddeleri ile karıştırılıp, doğal veya yapay kılıflara doldurulması ve belirli bir sıcaklık derecesinde, nispi rutubet, hava cereyanı ve sürede olgunlaştırılması ile elde edilen kuru et ürünleridir. Katkısız, doğal, ısı işlemi görmeyen fermente sucuk üretimi yapılan Haktan Et ve Sucuk Üretim Tesisleri’nde üretilen sucuklar helal sertifikaya sahip.
GÜVENİLİR BİR MARKAYIZ. Et Bilimi ve Teknolojisi.
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yayınları Kitaplar Serisi Yayın No:, 4. Buna karşın, Avrupa’da fermente et ürünlerinin tarihi çok eski değildir. Bugün fermente et ürünleri üretimi, etin cinsi ve üretim teknolojisine bağlı olarak çeşitlilik göstermektedir. Helal et fermente edilmiş sucuk konusunda doğru bir tercih yapmak için kesinlik güvendiğiniz yerlerden alışveriş yapmalısınız.
Et ve sucuk konusunda ucuz tercihlerde bulunmanız sağlığınızı ciddi derecede riske atacak durumların ortaya çıkmasına neden olabilir. Elbette bu durum paranızı boş yere harcayın anlamına gelmez. Ancak bir sucuk satın alamayacağınız fiyata.
Et ve et ürünleri insan beslenmesinde önemli bir yere sahiptir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.